Aku agak konservatif, suka sgt pd yg lama-lama ... apa shj, terutama makanan ... jom layan makanan masa raya di JB
bahulu lapis, kuih yg mesti dimakan stp tahun (setahun sekali)
& lagi hanya yang dibakar dgn sabut atau kayu shj....
(aku juga bole bezakan yg betul2 tradisional dgn yg palsu)
nampak mcm biasa je kan!!!, tapi sebenarnya rasanya lain dr yg lain. Apa yg lain??? ... yg lainnya ialah mak aku yg buat ... kerangupan, ketebalan, kemasinan & kesegarannya X dapat ditandingi oleh kerepek2 pisang lain .... ha ha ha
dodol ... bukan favourite, tapi kalau makan, hanya makan versi lama dibalut dgn
upih shj ... sbb aku suka pd tekstur dodol tu yg ada garis-garis ...
upih shj ... sbb aku suka pd tekstur dodol tu yg ada garis-garis ...
marble cheese brownies ... gabungan coklat & cheese ... hmm cheeseee.. sukanya
ketupat, kuah lodeh, sambal kacang & rendang
hidangan setiap kali raya aidilfitri atau aidil adha atau bila teringin ....
Ada 1 yg X de ... kuih tat buatan mak, sekrng mak dah X buat ... X larat... nak harap anak2nya .... mengada2 nak mak yg buat jugak.
ni pulak ... makanan eksotik @ Kota Bahru ... Raya ke 3 dah jual macam2...
... dah X pandang sekut raya (bhs Kelantan)
Gerodok... warna kurang menarik tapi sedappp ni.... versi sekarng lebih kurang karamel
Selamat hari raya Liza...
ReplyDeleteSedapnyer...tengok gambar pun boleh telan air liur..
sel hr raya juga utk kMila sekeluarga
ReplyDelete