Home

Tuesday, May 7, 2013

Sup Tulang dan Daging Goreng Kunyit

Sup Tulang, favourite Sofi... lunch ibu dan anak shj ... sbb Selangor jer cuti, KL tak cuti ... di Affan TomYam, Klang Sentral, bersebelahan Ayam Penyet Api... hmm boleh tahan... pernah makan sup ketam kat sini, sedap jugak...


Daging Goreng Kunyit... favourite Sofi jugak dan abah dia...lunch untuk Sofi balik sekolah... "tinggalkan untuk abah ya
Resepi Daging Goreng Kunyit
1/2 kilo daging (batang pinang) - perap bersama kunyit serbuk anggaran 10 minit
1 labu bawang besar - hiris
5 ulas bawang putih - ketuk
2 inch halia - hiris
2 batang lada merah - hiris
sedikit garam dan gula 
Cara :
Goreng daging yang dah diperap hingga hampir masak
Masukkan bawang putih, besar, halia dan lada merah
bila dah layu, masukkan garam dan sedikit gula secukup rasa
goreng lagi sampai daging agak garing

No comments:

Post a Comment