kalau pegi kedai roti & kek mesti tercari-cari sardine puff, tapi biasanya susah nak dapat .. curry dan tuna puff yang banyak djual... cuti sekolah ni rajinkan diri memasak, so try buat sendiri... dan inilah hasilnya
Sofim budak suka makan ... bagi 11/10 .. sebab katanya lebih sedap dari kat kedai...nak tau apa rahsianya..rahsianya ialah pada kulit puff brand "kawan"
beli di grocery AEON Bukit Raja
Cara menyediakan sardine puff, senang dan cepat... akhir sekali bakar pada suhu 175 C sampai keperangan anggaran masa 20 hingga 25 minit
Bahan sediakan isi sardin:
1 tin sardin cap ayam (saiz sedang) - ambil isi shj
1/2 labu bawang besar - potong dadu
2 ulas bawang putih - cincang halus
sedikit halia - (optional untuk hilang bau ikan sardin)
2 biji lada padi - cincang halus
1 biji limau nipis
sedikit sos tomato cili, garam dan1 sk gula)
Cara :
Tumis bawang putih, bawang besar halia, cili padi
Masukkan sardin, hancurkan isinya
Tuangkan sos, masukkan gula dan garam
Perahkan air limau nipis
No comments:
Post a Comment